Dobrodošli v laboratoriju idej

O podjetju CGS Labs

Smo laboratorij idej, visoko-tehnološko podjetje, ki se ukvarja z digitalizacijo gradbeništva in naravnega okolja.

Razvijamo inovativne programske rešitve na področju načrtovanja, gradnje, upravljanja in vzdrževanja gradbenih objektov ter napredne vremenske informacijske sisteme za podporo vzdrževanju prometne infrastrukture. Prispevamo k večji transparentnosti, kakovost in stroškovno učinkovitost  gradbenih projektov in podpiramo trajnostne odločitve.

Poslanstvo

Izdelujemo enostavne, a učinkovite rešitve.

Z informacijskimi avtocestami povezujemo ljudi in podatke v odprte sisteme. Vzpostavljamo trdne mostove med načrtovanjem, gradnjo, upravljanjem in vzdrževanjem grajenega okolja ter pomagamo pri ohranjanju čistega in zdravega naravnega okolja. Uvajamo prebojne tehnologije, ki spreminjajo način dela in razmišljanja. Prisluhniti znamo željam uporabnikov in jim priskočiti na pomoč, pri čemer meje domovine niso ovira za naše globalno delovanje.

Zavezani uporabnikom

Naš cilj je preseči pričakovanja uporabnikov.

Naj vas kakovost naših izdelkov, storitev in tehnične podpore presenetijo. Gradimo oseben stik z uporabniki, to pa nam omogoča, da povratne informacije hitro prenesemo v razvojni oddelek in jih vgradimo v naše izdelke.

GRADIMO NA VREDNOTAH

Znanje

Znanje je naš vir, iz njega izhajajo naša odličnost, inovativnost in pogum. Strokovnost negujemo z nenehnim izobraževanjem vseh posameznikov v ekipi. Zato smo vredni zaupanja.

Integriteta

Integriteta je naša notranja moč. Skrbimo za celovitost in verodostojnost podjetja. Spodbujamo osebno rast zaposlenih, medsebojno spoštovanje in ravnotežje na vseh nivojih našega delovanja.

Veselje

Preprosto delamo z veseljem. Ustvarjamo pogoje za zadovoljstvo zaposlenih, naših partnerjev in uporabnikov. Z veseljem prihajamo na delovno mesto in delujemo v timu, z veseljem ustvarjamo in z veseljem to delimo. Zato tudi naši izdelki in storitve nosijo to energijo. To so temelji naše kakovosti.

Strokovnost in izkušnje

Na tržišču smo že 30 let, kar zagotavlja, da smo strokovni in opremljeni z izkušnjami.

ČLANSTVA IN AKTIVNOSTI

 • Podjetje CGS Labs je soustanovitelj Združenja SIBIM (Slovensko združenje za informacijsko modeliranje gradenj)
 • CGS Labs je aktivni član SRIP PMiS (Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo Pametna mesta in skupnosti ) in Slovenskega Društva za inteligentne transportne sisteme (ITS)
 • CGS Labs je predstavnik Slovenije v SIRWEC (Standing International Road Weather Commission) komiteju in član mednarodne razvojne skupine METRo.
 • Aktivni smo v delovnih skupinah svetovne organizacije buildingSMART, katere poslanstvo je določanje in uvajanje odprtih BIM standardov v gradbeništvo.
 • Smo člani Združenja asfalterjev Slovenije - ZAS
 • Prokuristka podjetja CGS Labs, Alenk Šajn Slak, je ECQA certificiran vodja evropskih projektov.
 • Direktor podjetja CGS Labs, Matjaž Šajn je član Komisije za kakovost in razvoj Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Univerze v Ljubljani

PRIZNANJA IN CERTIFIKATI

 • Na 5. Slovenskem forumu inovacij (2010) smo prejeli prvo nagrado v kategoriji storitvenih inovacij za algoritem »Best Fit«.
 • V začetku leta 2017 smo prejeli Certifikat finančne zanesljivosti, ki ga izdaja Prva bonitetna agencija in se uvrstil med 5,99% najbolj finančno zanesljivih podjetij v Sloveniji.
 • Od aprila 2018 Imamo certifikat Excelent SME Slovenija, priznanje za odlično poslovanje, ki ga Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z uveljavljeno bonitetno hišo Coface Slovenija izdaja najboljšim srednjim, malim in mikro podjetjem.
 • V letu 2018 smo pridobili certifikat SQ – Slovenska kakovost, ki ga podeljuje Slovensko združenje za kakovost in odličnost in je simbol prepoznane in preverjene kakovosti izdelkov in storitev.

STATUSI

 • CGS Labs je član Autodesk Developer Network Program in nosilec statusa Autodesk authorized developer
 • CGS Labs je nosilec statusa BricsCAD authorized developer
 • CGS Labs je nosilec statusa Silver Microsoft Partner

Delujemo globalno

Naše podjetje ima sedež v Ljubljani, zastopnike v Srbiji, v Nemčiji in v ZDA ter široko prodajno mrežo na vseh celinah sveta, s čemer zagotavljamo globalno podporo uporabnikom naše programske opreme.